Om väggar kunde tala...


Detta företag har verkligen sina anor i gruvverksamheten. Byggnaderna på 6000 m2 som vi håller till i, är från 1860-talet och användes till att magansinera zinkmalmen från närliggande gruvan innan vidare transport till Europa via båt på Göta kanal.

Removex AB är ett familjeföretag som startades 1987. Ägaren arbetade tidigare i Zinkgruvan med ventilation men ansåg att produkterna på marknaden inte var tillräckligt bra utan såg möjligheten att tillverka kvalitétsprodukter med bättre prestanda.

Kvalité


För oss på Removex AB har alltid kvalité varit mycket viktigt. Vi vill självklart att våra kunder ska känna sig nöjda och trygga med våra produkter. Därför jobbar vi kontinuerligt med förbättringar av våra produkter och testar dem alltid innan leverans.
Levererar över hela världen


Det är roligt att se att våra produkter ofta talar för sig själva och att det goda ryktet sprids eftersom de efterfrågas från alla håll i världen.
Självklart levererar vi ventilation till gruvor och tunnlar i Sverige och skandinavien men även till Irland, Peru, Kina, Nya Zeeland, Pakistan, Saudi Arabien, Angola, Venezuela, Tyskland och Australien som exempel. Vi har även agenter som säljer våra produkter i vissa delar av världen, bl.a. Removex SAC i Peru.
Hållbarhet


En av våra kunder har lagt en beräknad livstid för våra fläktar på 15 år. Det tycker vi ändå är lågt beräknat! Med rätt underhåll och service fortsätter de snurra många år till.